Министър-председателят Кирил Петков не дойде на блиц контрола в парламента

...
 Министър-председателят Кирил Петков не дойде на блиц контрола в парламента
Коментари Харесай

Напрежение в парламента. Защо са ядосани депутатите

 Министър-председателят Кирил Петков не пристигна на блиц контрола в Народното събрание заради " неотложни задължения ". Това сподели ръководителят на Народното събрание Никола Минчев при започване на петъчното пленарно съвещание. Вместо него в залата бяха вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Също по неотложни аргументи в контрола няма да взе участие и минисътрът на превоза Николай Събев. Заради командировка отвън страната в контрола няма да вземат участие още вицепремиерът Асен Василев, вицепремиерът Борислав Сандов и министърът на енергетиката Александър Николов. Поради болест се отсрочват отговори на въпроси с писмен отговор от министъра на земеделието Иван Иванов.

Минчев разгласи, че ще дефинира съвещание, на което членовете на Министерски съвет, които отсъстват през днешния ден, ще дават отговор на настоящите въпроси, на които няма да отговорят днес.

" Разбирам, че може би министър председателят счита, че през днешния ден е професионалният му празник, защото е деня на шегата и лъжата - има право да чества, само че щяхме да го отпразнуваме дружно. Днес си купих връзка байдънка. Не излъгах, че ми я е подарил ", сподели Йордан Цонев, заместник-председател на Движение за права и свободи. 

Костадин Костадинов от " Възраждане " подсети, че от предходната сряда зам. ръководителят на Народното събрание Кристиан Вигенин е заречен, че премиерът ще бъде в петък в Народното събрание. " Възраждане " имали преднамерено запитване към него какво се прави за извеждането на кораба с български моряци от Мариупол. Премиерът, съгласно Костадинов е излъгал, че съветската страна трябвало да обезпечи наследник кулоар за кораба, а това в действителност трябвало да направи украинската страна. 

Тома Биков от ГЕРБ-СДС предложи блиц контролът да се отсрочи заради отсъствието на премиера и по тази причина, че депутатите са неподготвени с въпроси към Гроздан Караджов и Корнелия Нинова. Биков също укори премиера за отсъствието му.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия обаче отвърна, че е пределно ясно, че другата седмица ще има блиц-контрол. " Не мога да схвана каква покруса се разиграва, когато вашият министър-председател в продължение на 4 години никой не можеше да го докара тук в тази зала, с цел да дава отговор на въпроси ", сподели още Гуцанов.

В последна сметка блиц контролът продължи с въпроси към Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. 

actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР